De dirigent

Wij stellen graag onze dirigent aan je voor: Marc Doomen

Marc heeft een indrukwekkende muzikale carrière, waar hij met veel enthousiasme over spreekt.
Zijn muzikale wortels liggen bij de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth waar hij eerst de kleine trommel en daarna de trompet. Op zijn 19e maakte hij de overstap naar de hoorn en studeerde hij vervolgens hoorn Docerend Musicus aan het conservatorium van Maastricht.
De overstap naar hoorn heeft Marc geen windeieren gelegd, want al vroeg tijdens zijn studie werd hij benaderd door André Rieu met een uitnodiging om in zijn orkest te komen spelen. Uiteindelijk is hij 10 jaar lang de solo-hoornist geweest in het Johann Strauss orkest en heeft hij in vele beroemde concertzalen over de hele wereld opgetreden, tientallen cd’s opgenomen en ontelbare televisieoptredens gehad in binnen- en buitenland.
 
Naast zijn hoornstudie studeerde Marc in Maastricht ook hafabra directie en na zijn Rieu periode heeft hij bij Alex Schillings deze studie weer opgepakt aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daar slaagde hij in 2008 Cum Laude voor zijn hafabra directie diploma Bachelor of Music en vanwege het indrukwekkende resultaat werd hij toegelaten tot de opleiding hafabra directie Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.
In 2014 behaalde Marc zijn 1e graads diploma “Bachelor of Music Docent Muziek Intensief” aan het conservatorium van Maastricht. Hij studeerde af met zijn essay “hafabra-educatie in het onderwijs als stimulans voor de blaasmuziek als cultureel erfgoed” waarmee onderzoek deed hoe het onderwijs een rol van betekenis zou kunnen zijn in het behoudt van het cultureel erfgoed “de blaasmuziek”.
Marc is vanaf 2019 als docent muziek en CKV werkzaam op het Graaf Huyn College Geleen. Als cultuurcoördinator op VMBO Maastricht stond hij aan de wieg van “Toon je talent in het VMBO” dat hij samen met Kaleidoscoop op de kaart zette.
 
Als freelance hoornist is Marc nog regelmatig actief en speelde hij van 2002 tot 2019 de althoorn bij Brass Band Limburg waar hij tevens een aantal jaren de voorzitter was. Marc is sinds 2017 bestuurslid van het Parkfestival in Sittard waar hij onder andere verantwoordelijk is voor het podium-programma.
Voor meer informatie over Marc, verwijzen wij naar zijn website waar je meer kunt lezen over de projecten waar hij bij betrokken is: https://www.emdiesmusic.nl/

Het laatste muzieknieuws

10 weken geleden is het Nieuw Talent Orkest (NTO) Schinveld gestart bij Muziekcollectief23 onder leiding van Marc Bongers. Het Nieuw Talent Orkest is een orkest dat bestaat uit muzikanten, zogenaamde talenten, die voor de eerste keer een muziekinstrument bespelen of na lange tijd opnieuw het musiceren oppakken. Een geweldig initiatief waar iedereen de mogelijkheid krijgt om deze prachtige hobby een kans te geven. Op 2 juni, na 10 vruchtbare repetities, geeft het NTO een concert om vol trots te laten horen wat ze geleerd hebben. Het klinkt prachtig en we zijn ontzettend fier op deze groep. Kom ook luisteren en kom deze talenten aanmoedigen op 2 juni om 10:30 uur in cultureel centrum het FaSiLa in Schinveld.

Kortjakje

Zit jij in groep 1-2-3 van de basisschool in Schinveld, dan kun jij deelnemen aan Kortjakje. Bij Kortjakje wordt spelenderwijs kennisgemaakt met muziek en instrumenten. Kortjakje start op 13 mei 2024 en oefent tussen 15:00 uur en 16:00 uur in de gymzaal van de basisschool, dus neem je gymschoenen mee. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze poster of mail naar secretaris@muziekcollectief23.nl

Zit jij in groep 4-5-6-7-8 van de basisschool in Schinveld, dan kun jij deelnemen aan PIMM. PIMM betekent Plezier In Muziek Maken. Het is een super leuk orkest waarin je leert een instrument te bespelen en je mag zelf kiezen welk instrument! Je hebt heel veel keuze, bijvoorbeeld trommel, trompet, klarinet, saxofoon, trombone, dwarsfluit, hoorn en nog veel meer. Het orkest start op 13 mei 2024 en oefent tussen 15:00 uur en 16:00 uur. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze poster of mail naar secretaris@muziekcollectief23.nl

Over ons

We repeteren elke donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

De drumband repeteert op maandagavond vanaf 20.00 uur.

Locatie: Fasila Schinveld

Contact

secretaris@muziekcollectief23.nl

06 22 24 56 40

© 2023 Muziekcollectief 23

Huisstijl en website: studio Mazgon