De dirigent

Wij stellen graag onze dirigent aan je voor: Marc Doomen

Marc heeft een indrukwekkende muzikale carrière, waar hij met veel enthousiasme over spreekt.
Zijn muzikale wortels liggen bij de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth waar hij eerst de kleine trommel en daarna de trompet. Op zijn 19e maakte hij de overstap naar de hoorn en studeerde hij vervolgens hoorn Docerend Musicus aan het conservatorium van Maastricht.
De overstap naar hoorn heeft Marc geen windeieren gelegd, want al vroeg tijdens zijn studie werd hij benaderd door André Rieu met een uitnodiging om in zijn orkest te komen spelen. Uiteindelijk is hij 10 jaar lang de solo-hoornist geweest in het Johann Strauss orkest en heeft hij in vele beroemde concertzalen over de hele wereld opgetreden, tientallen cd’s opgenomen en ontelbare televisieoptredens gehad in binnen- en buitenland.
 
Naast zijn hoornstudie studeerde Marc in Maastricht ook hafabra directie en na zijn Rieu periode heeft hij bij Alex Schillings deze studie weer opgepakt aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Daar slaagde hij in 2008 Cum Laude voor zijn hafabra directie diploma Bachelor of Music en vanwege het indrukwekkende resultaat werd hij toegelaten tot de opleiding hafabra directie Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.
In 2014 behaalde Marc zijn 1e graads diploma “Bachelor of Music Docent Muziek Intensief” aan het conservatorium van Maastricht. Hij studeerde af met zijn essay “hafabra-educatie in het onderwijs als stimulans voor de blaasmuziek als cultureel erfgoed” waarmee onderzoek deed hoe het onderwijs een rol van betekenis zou kunnen zijn in het behoudt van het cultureel erfgoed “de blaasmuziek”.
Marc is vanaf 2019 als docent muziek en CKV werkzaam op het Graaf Huyn College Geleen. Als cultuurcoördinator op VMBO Maastricht stond hij aan de wieg van “Toon je talent in het VMBO” dat hij samen met Kaleidoscoop op de kaart zette.
 
Als freelance hoornist is Marc nog regelmatig actief en speelde hij van 2002 tot 2019 de althoorn bij Brass Band Limburg waar hij tevens een aantal jaren de voorzitter was. Marc is sinds 2017 bestuurslid van het Parkfestival in Sittard waar hij onder andere verantwoordelijk is voor het podium-programma.
Voor meer informatie over Marc, verwijzen wij naar zijn website waar je meer kunt lezen over de projecten waar hij bij betrokken is: https://www.emdiesmusic.nl/