Wandeltocht

Het wandelcomité Fasila organiseert al sinds 1989 een jaarlijkse wandeltocht in het laatste weekend van maart. De doelstelling om zowel gezellige samenwerking binnen de vereniging te stimuleren als ook een gezonde activiteit te organiseren voor jong en oud wordt hiermee bereikt.

Sinds 2023 is er een nieuwe samenwerking gestart met leden van de wandelsportvereniging de Grenslopers uit Schinveld. Door de vergrijzing binnen deze wandelsportvereniging was het voor hen niet meer mogelijk om een zelfstandige wandeltocht te organiseren. Door deze nieuwe samenwerking gaat wandel comité Fasila een tweede jaarlijkse wandeltocht organiseren, nl. dit jaar op zondag 9 juli.

Onder de vlag van de Federatie Limburgse Onafhankelijke Wandelverenigingen (FLOW) worden er verschillende routes uitgezet door de Schinveldse bossen en het dal van de Rode beek. Ieder jaar worden er weer nieuwe paden gevonden om de mooie omgeving en verscheidenheid in flora en fauna te laten zien. Uitstapjes naar de Tevener- en Brunssummerheide zijn ook goed mogelijk. De uitgezette routes variëren tussen de 7, 14, 21 en 28 km.  Door het enthousiasme van de leden van muziekcollectief 23 is het bezoeken van een rustpost een feestje op zich. Naast een drankje, een kop soep of een lekker stukje vlaai wordt er graag een gesprek aangegaan om de belevenissen met elkaar te delen.

Laat je verrassen en kom naar onze volgende wandeltocht op 9 juli 2023.