Wandeltocht

Het wandelcomité Fasila organiseert al sinds 1989 een jaarlijkse wandeltocht in het laatste weekend van maart. De doelstelling om zowel gezellige samenwerking binnen de vereniging te stimuleren als ook een gezonde activiteit te organiseren voor jong en oud wordt hiermee bereikt.

Sinds 2023 is er een nieuwe samenwerking gestart met leden van de wandelsportvereniging de Grenslopers uit Schinveld. Door de vergrijzing binnen deze wandelsportvereniging was het voor hen niet meer mogelijk om een zelfstandige wandeltocht te organiseren. Door deze nieuwe samenwerking gaat wandel comité Fasila een tweede jaarlijkse wandeltocht organiseren.

Onder de vlag van de Federatie Limburgse Onafhankelijke Wandelverenigingen (FLOW) worden er verschillende routes uitgezet door de Schinveldse bossen en het dal van de Rode beek. Ieder jaar worden er weer nieuwe paden gevonden om de mooie omgeving en verscheidenheid in flora en fauna te laten zien. Uitstapjes naar de Tevener- en Brunssummerheide zijn ook goed mogelijk. De uitgezette routes variëren tussen de 7, 10, 14, 21 en 28 km.  Door het enthousiasme van de leden van muziekcollectief 23 is het bezoeken van een rustpost een feestje op zich. Naast een drankje, een kop soep of een lekker stukje vlaai wordt er graag een gesprek aangegaan om de belevenissen met elkaar te delen.

Laat je verrassen en kom naar onze volgende wandeltocht op 7 april 2024.

Het laatste muzieknieuws

10 weken geleden is het Nieuw Talent Orkest (NTO) Schinveld gestart bij Muziekcollectief23 onder leiding van Marc Bongers. Het Nieuw Talent Orkest is een orkest dat bestaat uit muzikanten, zogenaamde talenten, die voor de eerste keer een muziekinstrument bespelen of na lange tijd opnieuw het musiceren oppakken. Een geweldig initiatief waar iedereen de mogelijkheid krijgt om deze prachtige hobby een kans te geven. Op 2 juni, na 10 vruchtbare repetities, geeft het NTO een concert om vol trots te laten horen wat ze geleerd hebben. Het klinkt prachtig en we zijn ontzettend fier op deze groep. Kom ook luisteren en kom deze talenten aanmoedigen op 2 juni om 10:30 uur in cultureel centrum het FaSiLa in Schinveld.

Kortjakje

Zit jij in groep 1-2-3 van de basisschool in Schinveld, dan kun jij deelnemen aan Kortjakje. Bij Kortjakje wordt spelenderwijs kennisgemaakt met muziek en instrumenten. Kortjakje start op 13 mei 2024 en oefent tussen 15:00 uur en 16:00 uur in de gymzaal van de basisschool, dus neem je gymschoenen mee. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze poster of mail naar secretaris@muziekcollectief23.nl

Zit jij in groep 4-5-6-7-8 van de basisschool in Schinveld, dan kun jij deelnemen aan PIMM. PIMM betekent Plezier In Muziek Maken. Het is een super leuk orkest waarin je leert een instrument te bespelen en je mag zelf kiezen welk instrument! Je hebt heel veel keuze, bijvoorbeeld trommel, trompet, klarinet, saxofoon, trombone, dwarsfluit, hoorn en nog veel meer. Het orkest start op 13 mei 2024 en oefent tussen 15:00 uur en 16:00 uur. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze poster of mail naar secretaris@muziekcollectief23.nl

Over ons

We repeteren elke donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

De drumband repeteert op maandagavond vanaf 20.00 uur.

Locatie: Fasila Schinveld

Contact

secretaris@muziekcollectief23.nl

06 22 24 56 40

© 2023 Muziekcollectief 23

Huisstijl en website: studio Mazgon