De 4 G's

Muziek maken doen we samen


Muziekcollectief 23 streeft ernaar om te voldoen aan de vier G’s, deze komen natuurlijk ook terug in onze muziekopleiding.

Goed musiceren

Goed musiceren leer je door een goede opleiding te volgen van gecertificeerde docenten die op een leuke, ontspannen manier en met veel passie hun kennis aan jou overdragen. Naast individuele lessen is er ook aandacht voor samen musiceren. Naast dat samen muziek maken mooi klinkt en leuk is, is het ook zeer leerzaam. Je leert bijvoorbeeld hoe verschillende ritmes en de klanken van verschillende instrumenten één mooi geheel kunnen vormen.

Gezelligheid

Een hobby waar je vrolijk van wordt en dat je met plezier doet is zeer waardevol. Als je dan ook nog eens je muzikale kennis en vaardigheden ontwikkelt terwijl je plezier hebt, dan is dat een hele mooie combinatie. Een hobby moet op de eerste plaats leuk zijn en wij streven ernaar dat iedereen die lid is van onze vereniging plezier beleefd en zich welkom voelt.

Gezondheid

Verschillende onderzoeken en theorieën beschrijven dat het maken van muziek gezond is. Zo heeft bijvoorbeeld de beroemde neuropsycholoog Erik Scherder boeken geschreven en lezingen gegeven over de positieve werking van muziek op het brein bij jongeren en ouderen. Als het je leuk lijkt daar meer over te leren, bekijk dan zijn leuke, muzikale college over muziek en het brein.

Achter de schermen wordt er natuurlijk hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Muziekcollectief 23 een gezonde muziekvereniging blijft, zodat wij nog lang en met veel plezier samen muziek kunnen maken.

Gedrevenheid

Iedereen kan samen muziek maken, ook al heb je geen voorkennis van muziek. Maar het vraagt doorzettingsvermogen van de muzikanten, familieleden, de muziekdocenten, de dirigent, het bestuur… ja, van iedereen om de muziek de we samen maken uit te breiden en stap voor stap steeds beter en mooier te laten klinken. Samen houden we dit beter vol en zorgen we dat we gedreven blijven om met vreugde de kennis van muziek te delen.

Het laatste muzieknieuws

Het Zomermatinee en de Familiedag van Muziekcollectief23 vinden plaats op zondag 30 juni op de weide naast Heerlux. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom om te komen luisteren naar het Zomermatinee. De entree is gratis. De Familiedag is een besloten feest voor leden van Muziekcollectief 23 en hun naaste familieleden. Ook de leden van de Vriendenkring zijn hierbij van harte welkom. * Tijdsplanning: 12:00 u Opening Zomermatinee 12:10 u Drumband 12:40 u NTO met leerlingen 13:00 u Pauze. Tijdens de pauze is het mogelijk om spek en ei van Heerlux te eten. Die kosten zijn €7,50 voor niet leden van MC23 en €5,- voor leden van MC23. 13:45 u Voortzetting Zomermatinee met orkest MC23 14:30 u Gezamenlijke afsluiting met drumband 15:00 u Start besloten Familiedag.

Sjilvendse sofa

In Schinveld wordt op donderdag 13 juni om 19:30 uur een prachtige, kleurrijke bank onthuld genaamd 'de Sjilvendse sofa'. Deze bank staat bij de apotheek en is ervoor bedoeld om mensen bij elkaar te brengen en Schinveld socialer te maken. Muziekcollectief 23 zal de onthulling van deze bank muzikaal begeleiden.

10 weken geleden is het Nieuw Talent Orkest (NTO) Schinveld gestart bij Muziekcollectief23 onder leiding van Marc Bongers. Het Nieuw Talent Orkest is een orkest dat bestaat uit muzikanten, zogenaamde talenten, die voor de eerste keer een muziekinstrument bespelen of na lange tijd opnieuw het musiceren oppakken. Een geweldig initiatief waar iedereen de mogelijkheid krijgt om deze prachtige hobby een kans te geven. Op 2 juni, na 10 vruchtbare repetities, geeft het NTO een concert om vol trots te laten horen wat ze geleerd hebben. Het klinkt prachtig en we zijn ontzettend fier op deze groep. Kom ook luisteren en kom deze talenten aanmoedigen op 2 juni om 10:30 uur in cultureel centrum het FaSiLa in Schinveld.

Over ons

We repeteren elke donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

De drumband repeteert op maandagavond vanaf 20.00 uur.

Locatie: Fasila Schinveld

Contact

secretaris@muziekcollectief23.nl

06 22 24 56 40

© 2023 Muziekcollectief 23

Huisstijl en website: studio Mazgon