De 4 G's

Muziek maken doen we samen


Muziekcollectief 23 streeft ernaar om te voldoen aan de vier G’s, deze komen natuurlijk ook terug in onze muziekopleiding.

Goed musiceren

Goed musiceren leer je door een goede opleiding te volgen van gecertificeerde docenten die op een leuke, ontspannen manier en met veel passie hun kennis aan jou overdragen. Naast individuele lessen is er ook aandacht voor samen musiceren. Naast dat samen muziek maken mooi klinkt en leuk is, is het ook zeer leerzaam. Je leert bijvoorbeeld hoe verschillende ritmes en de klanken van verschillende instrumenten één mooi geheel kunnen vormen.

Gezelligheid

Een hobby waar je vrolijk van wordt en dat je met plezier doet is zeer waardevol. Als je dan ook nog eens je muzikale kennis en vaardigheden ontwikkelt terwijl je plezier hebt, dan is dat een hele mooie combinatie. Een hobby moet op de eerste plaats leuk zijn en wij streven ernaar dat iedereen die lid is van onze vereniging plezier beleefd en zich welkom voelt.

Gezondheid

Verschillende onderzoeken en theorieën beschrijven dat het maken van muziek gezond is. Zo heeft bijvoorbeeld de beroemde neuropsycholoog Erik Scherder boeken geschreven en lezingen gegeven over de positieve werking van muziek op het brein bij jongeren en ouderen. Als het je leuk lijkt daar meer over te leren, bekijk dan zijn leuke, muzikale college over muziek en het brein.

Achter de schermen wordt er natuurlijk hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Muziekcollectief 23 een gezonde muziekvereniging blijft, zodat wij nog lang en met veel plezier samen muziek kunnen maken.

Gedrevenheid

Iedereen kan samen muziek maken, ook al heb je geen voorkennis van muziek. Maar het vraagt doorzettingsvermogen van de muzikanten, familieleden, de muziekdocenten, de dirigent, het bestuur… ja, van iedereen om de muziek de we samen maken uit te breiden en stap voor stap steeds beter en mooier te laten klinken. Samen houden we dit beter vol en zorgen we dat we gedreven blijven om met vreugde de kennis van muziek te delen.