Het muziekorkest

Het muziekorkest

Doordat ons orkest een zogenaamd ‘fusie-orkest’ is, ziet onze samenstelling er iets anders uit dan je mogelijk gewend bent van een traditioneel harmonie of fanfare orkest. Ons orkest bestaat uit zowel fanfare instrumenten (zoals bugels) en harmonie instrumenten (waaronder klarinetten).

Samen muziek maken is ons motto, de samenwerking met andere instrumenten gaan wij zeker niet uit de weg.

De dirigent: Marc Doomen

Marc heeft een indrukwekkende muzikale carrière, waar hij met veel enthousiasme over spreekt.
Zijn muzikale wortels liggen bij de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth waar hij eerst de kleine trommel en daarna de trompet. Op zijn 19e maakte hij de overstap naar de hoorn en studeerde hij vervolgens hoorn Docerend Musicus aan het conservatorium van Maastricht.
De overstap naar hoorn heeft Marc geen windeieren gelegd, want al vroeg tijdens zijn studie werd hij benaderd door André Rieu met een uitnodiging om in zijn orkest te komen spelen. Uiteindelijk is hij 10 jaar lang de solo-hoornist geweest in het Johann Strauss orkest en heeft hij in vele beroemde concertzalen over de hele wereld opgetreden, tientallen cd’s opgenomen en ontelbare televisieoptredens gehad in binnen- en buitenland.
LEES MEER

Repertoire

We spelen een zeer gevarieerd repertoire. Als we een concert geven streven wij ernaar om ons repertoire af te stemmen op het publiek waar we voor spelen. Zo spelen wij tijdens de communiemies Disneymuziek en popsongs. Tijdens een romantisch concert spelen we lichtere klassieke stukken en top 40 muziek. En voor specifieke gelegenheden passen wij onze muziek natuurlijk graag aan, zoals polkamuziek in de feesttent en spelen ensembles tijdens de kerst.

Drumband

De drumband repeteert wekelijks op de maandagavond vanaf 20:00 uur onder leiding van Eric Crauwels. Als je het gebouw binnenkomt, komen de ritmische klanken van de drumband je tegemoet en dat is echt super leuk! De drumband heeft veel verschillende soorten slagwerk ter beschikking. Dit biedt voor Eric en de leden de mogelijkheid om een grote variatie aan muziek te spelen, van straatmarsen tot samba en alles daartussenin.
Zo’n grote keuze aan instrumenten geeft ook de mogelijkheid voor iedereen die wilt om laagdrempelig mee te doen bij de drumband. Het is een ontzettend gezellige groep en iedereen is van harte welkom. Loop gerust een keertje binnen of neem voor meer informatie contact op met Muziekcollectief 23.