Het muziekorkest

Het muziekorkest

Doordat ons orkest een zogenaamd ‘fusie-orkest’ is, ziet onze samenstelling er iets anders uit dan je mogelijk gewend bent van een traditioneel harmonie of fanfare orkest. Ons orkest bestaat uit zowel fanfare instrumenten (zoals bugels) en harmonie instrumenten (waaronder klarinetten).

Samen muziek maken is ons motto, de samenwerking met andere instrumenten gaan wij zeker niet uit de weg.

De dirigent: Marc Doomen

Marc heeft een indrukwekkende muzikale carrière, waar hij met veel enthousiasme over spreekt.
Zijn muzikale wortels liggen bij de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth waar hij eerst de kleine trommel en daarna de trompet. Op zijn 19e maakte hij de overstap naar de hoorn en studeerde hij vervolgens hoorn Docerend Musicus aan het conservatorium van Maastricht.
De overstap naar hoorn heeft Marc geen windeieren gelegd, want al vroeg tijdens zijn studie werd hij benaderd door André Rieu met een uitnodiging om in zijn orkest te komen spelen. Uiteindelijk is hij 10 jaar lang de solo-hoornist geweest in het Johann Strauss orkest en heeft hij in vele beroemde concertzalen over de hele wereld opgetreden, tientallen cd’s opgenomen en ontelbare televisieoptredens gehad in binnen- en buitenland.
LEES MEER

Repertoire

We spelen een zeer gevarieerd repertoire. Als we een concert geven streven wij ernaar om ons repertoire af te stemmen op het publiek waar we voor spelen. Zo spelen wij tijdens de communiemies Disneymuziek en popsongs. Tijdens een romantisch concert spelen we lichtere klassieke stukken en top 40 muziek. En voor specifieke gelegenheden passen wij onze muziek natuurlijk graag aan, zoals polkamuziek in de feesttent en spelen ensembles tijdens de kerst.

Drumband

De drumband repeteert wekelijks op de maandagavond vanaf 20:00 uur onder leiding van Eric Crauwels. Als je het gebouw binnenkomt, komen de ritmische klanken van de drumband je tegemoet en dat is echt super leuk! De drumband heeft veel verschillende soorten slagwerk ter beschikking. Dit biedt voor Eric en de leden de mogelijkheid om een grote variatie aan muziek te spelen, van straatmarsen tot samba en alles daartussenin.
Zo’n grote keuze aan instrumenten geeft ook de mogelijkheid voor iedereen die wilt om laagdrempelig mee te doen bij de drumband. Het is een ontzettend gezellige groep en iedereen is van harte welkom. Loop gerust een keertje binnen of neem voor meer informatie contact op met Muziekcollectief 23.

Het laatste muzieknieuws

10 weken geleden is het Nieuw Talent Orkest (NTO) Schinveld gestart bij Muziekcollectief23 onder leiding van Marc Bongers. Het Nieuw Talent Orkest is een orkest dat bestaat uit muzikanten, zogenaamde talenten, die voor de eerste keer een muziekinstrument bespelen of na lange tijd opnieuw het musiceren oppakken. Een geweldig initiatief waar iedereen de mogelijkheid krijgt om deze prachtige hobby een kans te geven. Op 2 juni, na 10 vruchtbare repetities, geeft het NTO een concert om vol trots te laten horen wat ze geleerd hebben. Het klinkt prachtig en we zijn ontzettend fier op deze groep. Kom ook luisteren en kom deze talenten aanmoedigen op 2 juni om 10:30 uur in cultureel centrum het FaSiLa in Schinveld.

Kortjakje

Zit jij in groep 1-2-3 van de basisschool in Schinveld, dan kun jij deelnemen aan Kortjakje. Bij Kortjakje wordt spelenderwijs kennisgemaakt met muziek en instrumenten. Kortjakje start op 13 mei 2024 en oefent tussen 15:00 uur en 16:00 uur in de gymzaal van de basisschool, dus neem je gymschoenen mee. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze poster of mail naar secretaris@muziekcollectief23.nl

Zit jij in groep 4-5-6-7-8 van de basisschool in Schinveld, dan kun jij deelnemen aan PIMM. PIMM betekent Plezier In Muziek Maken. Het is een super leuk orkest waarin je leert een instrument te bespelen en je mag zelf kiezen welk instrument! Je hebt heel veel keuze, bijvoorbeeld trommel, trompet, klarinet, saxofoon, trombone, dwarsfluit, hoorn en nog veel meer. Het orkest start op 13 mei 2024 en oefent tussen 15:00 uur en 16:00 uur. Wil je hier meer over weten, bekijk dan onze poster of mail naar secretaris@muziekcollectief23.nl

Over ons

We repeteren elke donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur.

De drumband repeteert op maandagavond vanaf 20.00 uur.

Locatie: Fasila Schinveld

Contact

secretaris@muziekcollectief23.nl

06 22 24 56 40

© 2023 Muziekcollectief 23

Huisstijl en website: studio Mazgon